Tüzes Kft.

Tűzcsap felülvizsgálat

Tűzoltó készülékek és felszerelések forgalmazása és felülvizsgálata komlpex tűzvédelmi és munkavédelmi tevékenység ellátása , tüzvédelmi szakvizsga szervezés lebonyolítás.

Tűzcsap felülvizsgálat

Profizmus és megbízhatóság a biztonság érdekében

Vállalkozásunkat a Tüzes Kft.-t 1993-ban alapítottuk, az azóta eltelt több, mint húsz éve alatt tevékenységeinkre mindvégig a professzionális minőségű szolgáltatás biztosítására való törekvés jellemző. Valamennyi munkatársunkkal szemben magas követelményeket, elvárásokat támasztunk, hiszen a minőségi szolgáltatás kizárólag megfelelő szakértemmel biztosítható.

Tűzcsap felülvizsgálati tevékenységünk végzése során is szem előtt tartjuk cégfilozófiánk legfontosabb alapelveit. Szolgáltatásainkra jellemző megbízhatóság és a profizmus. Valamennyi megbízónkkal szoros együttműködésre törekszünk, munkatársaink megbízható, megfelelő szakmai tudással rendelkező szakemberek, akik több éves szakmai múlttal a hátuk mögött állnak új és régi megrendelőink rendelkezésére egyaránt.

Tűzcsap felülvizsgálat

Tűzcsap felülvizsgálat fontossága és jelentősége

Tűzcsapnak nevezünk tulajdonképpen minden olyan speciális föld felszíni vagy föld alatti vízcsapot, amelyet tűz oltására használhatunk. Jellemzően utcai csatlakozási pontról beszélhetünk, illetve a tűzveszélyesség szempontjából kiemelt helyeken kerülnek kialakításra. Tűzcsapok esetében nincs lehetőség a vízmennyiség vagy a víznyomás szabályozására, így adott nyomáson érhető el, közvetlen vízhozzáférést biztosítva a tűzoltóság számára.

A tűzoltóság rendelkezésére álló valamennyi tűzcsap felülvizsgálatát, annak szabályait az 54/2014. (XII. 5.) BM rendelet, vagyis az Országos Tűzvédelmi Szabályzat írja elő. A tűzoltó vízforrások, másnéven tűzcsapok üzemképességéről, elérhetőségéről, valamint a rendszeres ellenőrzésekről, karbantartásokról és javításokról, tehát a tűzcsap felülvizsgálatáról az oltóvíz hálózat üzemben tartásáért felelős szervezet gondoskodik.  A tűzcsap felülvizsgálat kizárólag érvényes tűzvédelmi szakvizsgával rendelkező személy által elvégezhető feladat.

Tűzcsap felülvizsgálat

A legfontosabb vizsgálati szempontok

Tűzcsap felülvizsgálata során az alábbi tényezőket, szempontokat kell figyelembe vennie a vizsgálatot végző szakembernek. A tűzcsapok jelzőtábláinak meglétét, azok adatainak helyességét, valamint láthatóságát. Ellenőrizni kell továbbá az előírások, szabványok által megkövetelt felitarok, jelzések meglétét.

Földfelszíni, közterületen elhelyezkedő tűzcsap felülvizsgálat során a felmérést végző szakembernek ellenőriznie kell az adott tűzcsap tűzoltógépjárművel való megközelíthetőségét. Mindezek mellett nem utolsó sorban ki kell térni a szerelvények és tartozékaik korrózió ellenei védelmének épségének ellenőrzésére. Továbbá a vízhálózatról működő tűzoltóvízforrások esetében szükséges a hálózat átöblítése is. Az esetlegesen feltárt hibákról, hiányosságokról minden esetben írásbeli értesítést készíteni, melyek kijavítása az üzembentartó felelőssége.

Forduljon hozzánk bizalommal!

Állunk rendelkezésére

Számíthat ránk!

Megkereshet minket személyesen Szolnokon a Hunyadi János út 32 szám alatt, hétköznapokon Hétfő – Csütörtök: 6:30 – 15:00, Péntek: 6:30 – 12:30-ig vagy telefonszámaink egyikén, de akár emailben is érdeklődhet szolgáltatásainkról.