Tüzes Kft.

Utánvilágító táblák

Tűzoltó készülékek és felszerelések forgalmazása és felülvizsgálata komlpex tűzvédelmi és munkavédelmi tevékenység ellátása , tüzvédelmi szakvizsga szervezés lebonyolítás.

Utánvilágító táblák

Utánvilágító táblák – és azok jelentősége

Az utánvilágító tábláknak nevezhetjük tulajdonképpen a speciális céllal elhelyezett táblákat, melyek alapvetően biztonsági jelzések. Az utánvilágító táblák, jelzések alkalmazása hazánkban is egyre inkább elterjedt, mely köszönhető egyrészt az utóbbi években megjelent hazai és nemzetközi szabványoknak és rendeleteknek.

Utánvilágító táblák alkalmazhatósága – avagy mikor és hol van rá szükség

Ahogyan azt korábban már említettük az utánvilágító táblákra több haza és nemközi szabvány is vonatkozik. Az utánvilágító táblák tulajdonképpen biztonsági jelzések, melyek sötétben világító, úgynevezett utánvilágító jelzések. Az utánvilágítás titka nem más, mint a tény tároló pigmentek, melyek fény hatására töltődnek fel. Tulajdonképpen elnyelik a fényt, majd hosszabb időtartam alatt kibocsátják azt, ezzel biztosítva a jelzések láthatóságát. Éppen ezért a táblák csak abban az esetben világítanak, ha korábban megfelelő mennyiségű fény érte őket. Természetes fényforrás hiányában biztosítani kell a táblák megvilágítását. Jelölhetnek menekülési útvonalat, illetve egyéb tűzvédelmi jelzést egyaránt.

Az utánvilágító termékek elsődleges felhasználási területe épületek menekülési útvonalainak jelölése. Jellemzően kórházakban, irodaépületekben, hotelekben, gyártócsarnokokban, raktárakban, mélygarázsokban, alagutakban, stadionokban egyéb középületekben kerülnek kihelyezésre.

Utánvilágító táblák

Utánvilágító táblák fontossága – fő a biztonság

Az utánvilágító táblák az épületekben keletkező tűz, füst esetleg bármilyen okból bekövetkező áramszünet esetén segítik a tájékozódást, szükség esetén a menekülést. Ilyen esetekben elveszíthetjük a tájékozódó képességünket, látótávolságunk csökken, számunkra ismeretlen helyen pedig lehetetlennek tűnhet a tájékozódás. A fenti okokból kialakuló potenciális vészhelyzet utánvilágító táblák alkalmazásával megfelelően kezelhető, baleseteket, akár haláleseteket is előzhetünk meg használatukkal. Hiszen egyrészt segítik az épületben tartózkodók kijutását, a vészkiürítést megvalósítását, másrészt a mentésben, tűzoltásban résztvevő szakemberek tájékozódását is nagymértékben elősegíti.

tűzoltó készülékek
Utánvilágító táblák

Utánvilágító táblák – széles termékpaletta számos előnnyel

A cégünk által forgalmazott utánvilágító táblák megfelelnek a vonatkozó hazai és nemzetközi szabványoknak, előírásoknak. Könnyen telepíthető, az elektromos rendszertől független, alacsony fenntartási költségekkel rendelkező ám mégis maximális biztonságot jelentő rendszerről beszélhetünk. Az utánvilágító táblák további előnye, hogy nincs meghibásodó alkatrész, így könnyen karbantartható. A megfelelő utánvilágító táblák kiválasztásában szakképzett munkatársaink állnak partnereink rendelkezésére.

tűzoltó készülékek

Forduljon hozzánk bizalommal!

Állunk rendelkezésére

Számíthat ránk!

Megkereshet minket személyesen Szolnokon a Hunyadi János út 32 szám alatt, hétköznapokon Hétfő – Csütörtök: 6:30 – 15:00, Péntek: 6:30 – 12:30-ig vagy telefonszámaink egyikén, de akár emailben is érdeklődhet szolgáltatásainkról.