Tüzes Kft.

Tűzoltókészülék felülvizsgálat és értékesítés

Tűzoltó készülékek és felszerelések forgalmazása és felülvizsgálata komlpex tűzvédelmi és munkavédelmi tevékenység ellátása , tüzvédelmi szakvizsga szervezés lebonyolítás.

Tűzoltókészülék felülvizsgálat

Minden, amit a tűzoltókészülékekről tudni érdemes

A tűzoltó készülékek típusait töltőanyaguk szerint különböztethetjük meg, jellemzően vízzel, habbal, porral, szén-dioxiddal és halonnal oltó készülékeket ismerünk.

A tűzoltó készülékek használata nem követel meg különösebb képzettséget. Szükség esetén bárki könnyedén alkalmazhatja azokat, annál is inkább, mert mindegyiknek tartalmaznia kell rajzos és szöveges kezelési utasítást is. Emellett a tűzoltó készüléken fel kell tüntetni a készülék megnevezését, valamint a töltet típusát, minőségét és mennyiségét, illetve az oltható tűzosztályok jelképét, valamint az alkalmazás során fellépő veszélyekre való figyelmeztetést.

Mindezek összessége azonban nem elég egy keletkezett tűz megfékezésére, hiszen csak a megfelelően működő és rendszeresen karbantartott készülék jelenthet megoldást. Éppen ezért elengedhetetlenül fontos a tűzoltókészülékek felülvizsgálatának időszakos és szakszerű elvégzése.

tuzoltokeszuelek-feluelvizsgalat szolnokon
Tűzoltókészülék felülvizsgálat

Tűzoltókészülékek felülvizsgálatának legfontosabb szabályai

Ahogyan azt korábban már említettük csak és kizárólag megfelelő műszaki állapotú tűzoltó készülék lehet segítségünkre egy-egy tűzeset megfékezése során. A tűzoltókészülékek felülvizsgálata, a készülékek ellenőrzése és karbantartása minden esetben tűzvédelmi szakvizsgához kötött tevékenysége. Tűzoltókészülékek felülvizsgálatát, az évente szükséges alapkarbantartást éppen ezért kizárólag a fenti szakvizsgával rendelkező szakemberrel végeztethetjük el.

A tűzoltókészülékek felülvizsgálatára évente kell sort kerítenünk, az úgynevezett alapkarbantartás keretein belül. Illetve sort kell kerítenünk minden készülék esetében negyedéves ellenőrzésre is, melyet akár az üzembentartó is elvégezhet. Ezeken túlmenően ötévente egy úgynevezett közép, tízévente pedig teljeskörű karbantartásra van szükség. Amennyiben pedig sort került a készülék használatára úgy az OKF által engedélyezett szakműhelyben szintén egy teljes körű karbantartásra van szükség.

Tűzoltókészülék felülvizsgálat

Szakértelemmel a biztonságért

Vállalkozásunk több, mint húsz éves szakmai múltra tekint vissza tűzoltókészülékek felülvizsgálatával, ellenőrzésével, javításával és karbantartásával kapcsolatban. Cégfilozófiánk talán egyik legfontosabb alapelve a megbízhatóság és a biztonság, hiszen egy nem megfelelő állapotú tűzoltó készülék alkalmazása akár katasztrófához is vezethet. Munkatársaink egytől-egyig megbízható, magasan képzett, több éves szakmai múlttal rendelkező szakemberek. Amennyiben tűzoltókészülék felülvizsgálatára keres megfelelő szakembert, forduljon hozzánk bizalommal.

Forduljon hozzánk bizalommal!

Állunk rendelkezésére

Számíthat ránk!

Megkereshet minket személyesen Szolnokon a Hunyadi János út 32 szám alatt, hétköznapokon Hétfő – Csütörtök: 6:30 – 15:00, Péntek: 6:30 – 12:30-ig vagy telefonszámaink egyikén, de akár emailben is érdeklődhet szolgáltatásainkról.